Om Miljøprisen

OM MILJØPRISEN 2017

Coop Miljøpris 2017 dedikeres kampen for å redde høna. Vi utlyser konkurranse med inntil 100.000 kroner til de beste ideene som kan bidra til at høna igjen kommer på middagsbordet.

Forbrukerinspektørene i NRK har vist at verdifulle matressurser fra norsk landbruk ikke når forbrukerne. Hvert år blir tre millioner høner destruert når de har lagt sine siste egg i stedet for å bli brukt i matproduksjon. Coop har null-visjon for kasting av mat og vi tar nå stafettpinnen videre for å bidra til at høna blir spist.

For femte år på rad skal Coop Miljøpris deles ut i juni. I år ønsker vi at du skal komme opp med innovative, gode ideer om hvordan høna kan reddes fra destruksjon. For å få mest mulig bredde i konkurransen har vi opprettet tre kategorier:

 1. Beste nye produktidé av høne.
  Vis hvordan du lager det nye produktet.
 2. Beste hønse-oppskrift.
  Vis på kamera hvordan du lager din beste hønseoppskrift!
 3. Beste gjennomførte tiltak for å øke etterspørselen av høne
  Kan du få høna inn i din bedriftskantine som et fast måltid? Eller kanskje du kan få flere til å spise høne på en annen måte?

Alle bidragene må leveres på video (maks 1,5 min). Bidragene blir målt etter følgende kriterier:

 • Glimt i øyet
 • Faglig substans
 • Kvalitet

Vi oppfordrer alle til å delta. Det være seg skoleklasser, organisasjoner, privatpersoner eller bedrifter. Personer under 18 år må ha tillatelse av foreldre/foresatte for å kunne delta. Fristen for å sende inn bidrag er 28. mai.